Caută
Close this search box.

Peste 700.000 de doze de vaccin Pfizer ajung în Republica Moldova

pfizer

Republica Moldova va primi peste 700.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, împotriva COVID-19, informează Deschide.md.

Contractul cu Pfizer este la Chișinău și autoritățile pot să-l semneze. Germania a ajutat Republica Moldova să înceapă negocierea contractului, a anunțat astăzi Maia Sandu, președintele țării, la ceremonia de înmânare a unui lot de asistență din partea Guvernului Germaniei pentru Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19.

Șefa statului a spus că lotul de vaccin Pfizer urmează să sosească în Republica Moldova.

„Astăzi avem o noutate bună: contractul cu Pfizer a ajuns la Chișinău, respectiv autoritățile pot să semneze acest contract pentru 700.800 de doze de Pfizer. Evident că aceste doze vor ajunge mai târziu. Între timp, trebuie să continuăm procesul de vaccinare cu vaccinurile pe care le avem deja în R. Moldova”, a spus Maia Sandu.

Președintele a îndemnat toți cetățenii, inclusiv pe cei care activează în Sănătate, să se vaccineze cu serurile disponibile.

„Rugămintea mea, ca întotdeauna, către sectorul medical, dar mai ales către cetățenii R.Moldova, este să ne vaccinăm, pentru că pericolul nu a trecut.

Este foarte important că acum, când avem această bucurie să asigurăm toată lumea cu vaccin, să folosim această oportunitate să ne protejăm viața, oamenii dragi și să nu mai jaungem să impunem restricții care ne-au afectat foarte mult”, a conchis președintele.

Până la moment, 501 896 doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în R.Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri