Caută
Close this search box.

Poliţia din New York a arestat 23 de persoane care nu respectau interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii

înalta curte

Poliţia din New York a arestat 23 de persoane, în parcul Washington Square din Manhattan, în contextul nerespectării interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii în zonă, transmite dpa.

Poliţiştii au înconjurat mai multe persoane care au refuzat să părăsească parcul respectiv sâmbătă după 22:00 (duminică ora 02:00 GMT), oră la care intră în vigoare interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii în zonă.

Mai multe persoane au lovit poliţiştii cu pumnii, opt ofiţeri fiind răniţi. Poliţia a reacţionat folosind spray cu piper.

Interdicţia de circulaţie în parcul respectiv a fost decisă de consiliul local împreună cu locuitori din zonă pentru a descuraja traficul de droguri.

Matthew Damante, absolvent al Universităţii New York, se afla în parc cu o oră înaintea incidentelor, transmite Agerpres. ”Eram acolo cu aproape o oră înainte de a se întâmpla toate acestea. Poliţia avea peste 50 de vehicule pe străzile din jur pentru a forţa oamenii să iasă din parc. Intenţia de a folosi forţa excesivă era palpabilă’‘, a explicat el.

Trei dintre cele 23 de persoane arestate au primit somaţii, iar pe numele celorlalţi 20 au fost emise procese verbale pentru ultraj, obstrucţionare a administraţiei guvernamentale, opunere la arest, circulaţie a pietonilor pe calea rutieră, comportament dezordonat şi demonstraţie neautorizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri