Caută
Close this search box.

Poliția Locală a aplicat amenzi de 160.000 de lei companiei Romprest

romprest

Compartimentul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale a Sectorului 1 a dat Companiei Romprest Service în perioada 1 iunie-7 iunie 2021 amenzi în valoare totală de 160.000 de lei, potrivit unui comunicat al primăriei de sector.

Cele mai mari sancțiuni, în valoare de 60.000 de lei și de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorității contractuale aplicate în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului, după ce Poliția Locală a indicat Romprest Service locațiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deșeuri, iar aceasta nu s-ar fi conformat, potrivit comunicatului citat.

Pe lângă aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru amenzi în valoare totală de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare menționat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate din Sectorul 1.

Aceste amenzi au fost aplicate în baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Amenzile au venit în perioada în care Romprest a refuzat să ridice gunoiul, motivând că Primăria Sectorului 1 nu a plătit facturile. La rândul său, primărița Clotilde Armand a declarat că nu a plătit facturile pentru că acestea ar fi supraevaluate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri