Prima ţară din Europa renunţă aproape complet la purtarea măştii până la 1 septembrie. Cu o excepție. Va trebui purtată în transportul în comun, dacă sunt și pasageri fără loc pe scaun.

Danemarca a anulat pentru aproape toate spaţiile publice dispoziţiile care vizau purtarea obligatorie a măştilor sanitare, începând de luni. Guvernul de la Copenhaga şi majoritatea partidelor parlamentare s-au pus de acord pentru a elimina aceste reglementări, aflate în vigoare de mai multe luni, iar rezidenţii danezi trebuie de acum înainte să poarte măşti sanitare doar atunci când folosesc transportul public şi doar atunci când nu stau pe scaune, potrivit Digi24.

În plus, obligativitatea purtării măştilor sanitare va fi complet eliminată în Danemarca până la 1 septembrie, potrivit Agerpres.

Restricţiile antiepidemice din această ţară au fost eliminate gradual începând din primăvara anului 2021 şi aproape toate spaţiile publice au fost redeschise, cu excepţia cluburilor de noapte, care îşi vor relua activitatea din septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here