Caută
Close this search box.

Raport american: Ipoteza scăpării virusului din laboratorul din Wuhan e plauzibilă

wuhan

Un raport cu privire la originile COVID-19 realizat de un laborator naţional guvernamental american a conchis că ipoteza scăpării virusului dintr-un laborator chinez, din Wuhan, este plauzibilă şi merită investigaţii aprofundate, a relatat cotidianul Wall Street Journal.

Raportul, care este clasificat, are la bază un studiu pregătit în mai 2020, de Laboratorul naţional Lawrence Livermore, din California, şi a fost utilizat de Departamentul de Stat, la realizarea anchetei din ultimele luni, ale Administraţiei Trump, cu privire la originile pandemiei.

Studiul Laboratorului Livermore, care nu a comentat aceste informaţii, are la bază o analiză genomică a virusului responsabil de COVID-19.

Luna trecută, preşedintele american Joe Biden a afirmat că le-a cerut consilierilor săi să găsească răspunsuri cu privire la originile virusului.

Agenţiile de informaţii americane iau în considerare două scenarii probabile – ca virusul să fi scăpat accidental dintr-un laborator sau să fi apărut din contactul omului cu un animal infectat -, dar nu au ajuns la o concluzie, a notat Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri