Caută
Close this search box.

Războiul lui Clotilde Armand cu Romprest pare a se apropia de sfârşit

clotilde armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis public Romprest Service SA să reia activitatea de strângere a gunoiului, în 24 de ore.

Armand a subliniat că, dacă acest lucru nu se va întâmplă, va rezilia contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubrizare, iar un alt operator va intra pe rază unitățîi teritorial-administrative și va presta aceste servicii.

Edilul îi îndeamnă pe cetățenii Sectorului 1 să reclame la Poliția Locală a Sectorului 1, la numărul de telefon 021.9540, apelabil 24 de ore din 24, în cazul în care observă depozite necontrolate de gunoaie pe domeniul public sau că gunoiul menajer nu mai este ridicat de firma de salubritate.

„Este un nou șantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un șantaj adresat tuturor locuitorilor din sector care plătesc bani mulți să fie curat,” a declarat Clotilde Armand, conform Ziare.com.

Edilul a reamintit decizia Curții de Conturi a României, care a constatat că Primăria Sectorului 1 a plătit nejustificat, în perioada 2013-2016, către Romprest Service SA, suma de 94,1 de milioane de lei (inclusiv TVA).

Suma reprezintă tarife indexate în baza unui indice al prețului de consum, altul decât cel prevăzut în contractul inițial atribuit prin licitație, modificat prin act adițional și contrar prevederilor din caietul de sarcini, fiind calculate dobânzi și penalități în suma totală de 23,7 milioane de lei.

Atât Curtea de Conturi, cât și Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), au cerut Primăriei Sectorului 1 recuperarea imediată a sumelor plătite nelegal către Romprest Service SA.

„Totuși, nu suntem proştii mafiei gunoaielor și eu nu mă clintesc în fața amenințărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită și cumpărată. Eu stau aici, în Primărie, să-i înfrunt pe cei care au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1 (da, atât plătim pentru gunoi), cu ajutorul unor consilieri vânduți.

Am anunțat și Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în acest moment ilegal deșeurile. Țineți minte: au maximum 24 de ore. Și eu am început deja să număr,” a declarat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 solicită Gărzii de Mediu sprijinul în identificarea depozitelor ilegale de deșeuri municipale, de pe raza acestei zone administrative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri