Caută
Close this search box.

Rezultate surprinzătoare ale ultimului sondaj CURS. Ce partid e de departe pe primul loc

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie la nivel național. În perioada 11- 18 iunie, 1.067 de români, populaţia adultă rezidentă din România, cu vârste peste 18 ani au participat la acest studiu.

Principala formațiune din opoziție, Partidul Social Democrat, a fost plasată de respondenți în topul preferințelor electorale. Partidele din coaliția de Guvernare nu adună 50% din opțiunile românilor.

„Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?”, a fost una din întrebările adresate respondenților, potrivit Știri pe surse.

Topul clasamentului este condus de PSD, cu un avans considerabil față de ocupanta locului doi. Partidul Social Democrat a obținut 34% din răspunsuri, confirmând astfel rezultatul alegerilor parlamentare din iarnă.

Partidul Național Liberal ocupă a doua poziție. 22% dintre respondenți au afirmat că ar opta pentru formațiunea condusă de Ludovic Orban.

Podiumul este completat de USR – PLUS, cu un procent de 14%. UDMR a obținut un procent de 4%. Astfel, actuala coaliție de guvernare, PNL, USR – PLUS și UDMR, deține 40% din preferințele votanților.

Ce poziție ocupă AUR și cine e codașa clasametului

AUR se află și ea printre primele opțiuni ale românilor, deși a ratat podiumul la o diferență mică. Doar două procente îi despart de poziția a treia.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, condus de George Simion și Claudiu Târziu, a obținut un procent de 12%. Își menține, astfel, poziția obținută oficial la alegerile parlamentare precedente.

În schimb, la acest sondaj, contrar rezultatului din decembrie anul trecut, PMP a reușit să treacă pragul electoral. 5% din respondenți au afirmat că ar vota cu această formațiune politică.

PPU-SL a obținut un procent de 3%. 2% dintre oamenii care au participat au afirmat că ar vota pentru ALDE și PRO ROMANIA, fiind singura egalitate. Același procent de respondenți au optat pentru alte formațiuni.

Potrivit CURS, marja maximă de eroare a sondajului, la nivelul întregului eșantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate față-în-față, la domiciliul respondenților, iar validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele sunt ponderate, iar tipul eșantionului este probabilist, multistadial, stratificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri