Caută
Close this search box.

România va achiziţiona avioane de vânătoare F-35, de generaţia a V-a

f-35

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Viorel Pană, în cadrul unui interviu acordat săptămâna trecută, a readus în discuție achiziționarea de către țara noastră de aeronave de generația a V-a.

România intenționează să achiziționeze, începând cu 2030, aeronave de vânătoare F-35 de generația a V-a, a anunțat chiar șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, generalul Viorel Pană.

Declarația a fost făcută într-un reportaj despre escadrila de avioane F-16 (avioane de generația a IV-a) realizat de Antena 3 pentru CNN, în cadrul emisiunii CNN News Hour.

Generalul Pană a spus că tranziția către F-35 va fi făcută în următorii ani cu aeronave F-16, România urmând să cumpere încă două escadrile în curând, afirmațiile fiind preluate de DefenseRomânia.ro.

Șeful forțelor aeriene a fost destul de clar, iar declarația sa este prima a unui înalt oficial în care se proiectează un orizont de timp bine delimitat la care România se va înzestra cu tehnică de luptă de vârf la nivel mondial:

“România intenţionează să îşi realizeze o capacitate de apărare aeriană, începând cu 2030, cu avioane de generaţia a cincea. Până atunci, această capacitate de apărare de tranziţie va fi asigurată de F-16 avion multirol de generaţia a patra.

Escadrila a doua şi a treia (de F-16 – n.red.) sunt în curs de analiză, foarte probabil se va ajunge la nişte decizii în perioada imediat următoare“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri