Ministerul Afacerilor Interne din Rusia a aprobat reînființarea „centrelor de trezire”, locuri în care vor fi duse de polițiști persoanele în stare avansată de ebrietate. Insituția „centrului de trezire” a mai existat până în 2011, când a fost desființată de Putin.

Polițiștii îi vor lua pe cei beți de pe stadioane, din gări, din grădini publice, din parcuri etc., pentru a se dezmetici. În plus, forțele de ordine pot de asemenea să îi scoată pe bețivi, dacă reprezintă un pericol pentru ceilalți, informează RBC.ru.

Ministerul rus de Interne a aprobat procedura de transportare a cetățenilor în stare de ebrietate la unitățile de dezalcoolizare medicală.

Potrivit documentului, polițiștii pot transporta la camerele de dezalcoolizare persoanele care se află în stare de ebrietate alcoolică, narcotică sau alte intoxicații toxice, pe străzi, piețe, stadioane, gări, piețe, parcuri, trenuri și alte locuri publice.

Documentul precizează că cei „incapabili să se deplaseze independent sau să se orienteze în mediul înconjurător” vor fi transportați la organizații medicale sau instituții specializate.

În plus, așa cum se precizează în textul ordinului, persoanele vor fi duse în camerele de dezalcoolizare, dacă există motive să se creadă că pot provoca răni cuiva sau daune materiale. Persoana poate fi îndepărtată, la cererea scrisă a celor care se află cu ea în casă.

Transportarea persoanelor în stare de ebrietate este efectuată de o echipă de cel puțin doi polițiști, în mașîna de serviciu. În acest caz, ofițerii de poliție ar trebui să efectueze o „percheziție a bunurilor sale”, înainte de a urca o persoană în mașînă. Acest lucru este pentru a se asigura că nu poate folosi nici un obiect ca armă, se arată în document.

Jurnalistul Vitalie Cojocari a explicat cum funcționau până în 2011 „centrele de trezire”.

„Simplist vorbind, bețivii erau adunați de pe străzi, duși în anumite locuri, care nu erau neapărat închisori, lăsați să se trezească. A doua zi erau lăsați să plece. Bine, unii puteau fi ajutați să se trezească, fiind udați cu furtunul, exista și un medic care le lua pulsul, să nu între în comă.

Cei care păreau zurbagi ajungeau după gratii. Era un penitenciar în toată regula, tot un fel de Вытрезвитель/Vatrezviteli, dar cărora li se spunea Обезьянник/Obiezeanik, de la obeziana/maimuță.

(…) Rusia a decis să reînvie instituția Вытрезвитель/Vatrezviteli. Bețivii vor fi luați de pe stradă, vor fi duși la trezit și tot ei vor fi obligați să plătească pentru cazare. Ce i-a șocat pe unii ruși este faptul că pot fi luați și de acasă, pentru a fi duși la Вытрезвитель/Vatrezviteli, nu doar de pe stradă”, a precizat Cojocari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here