Sâmbătă are loc Noaptea Muzeelor, un eveniment care adună pentru public sute de evenimente unice, derulate în aproximativ 190 spații culturale din 73 localități din toată România.

Pe 12 iunie, marile orașe au pregătit zeci de de intervenții muzeale și artistice cu care publicul poate interacționa, de la expoziții și tururi ghidate, până la concerte, spectacole, lecturi, proiecții, festivaluri, expuneri de realitate virtuală și instalații de artă. Acestora li se adaugă evenimente multiple organizate de instituții de cultură din orășelele, comunele și satele României, precum cele din Bran, Brad, Feldioara, Ruginoasa.

În București, 50 de muzee, galerii de artă, colecții, instituții publice de cultură și asociații ademenesc publicul la Noaptea Muzeelor.

Pentru prima dată, cu ocazia Nopții Muzeelor, potrivit TVR, Primăria Municipiului București se deschide publicului larg, într-un eveniment care reunește două expoziții legate de istoricul clădirii și al Bucureștiului, precum și la alte experiențe culturale.

Citește șiTânărul care l-a pălmuit pe Macron, condamnat la închisoare cu executare

În Iași, Primăria dă o replică organizând trasee cu tramvaiele de epocă din colecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here