Caută
Close this search box.

Scandalul deșeurilor din sectorul 1. Berceanu: Miroase groaznic, ne-au salvat temperaturile scăzute. Când se va rezolva problema

romprest

Sectorul 1 al Capitalei este sufocat, din nou, de gunoaie. Primarul cere Prefecturii să declare stare de alertă sanitară, măsură care ar putea permite un nou contract, cu un alt operator. De aproape o săptămână, operatorul a oprit colectarea deșeurilor. Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, spune că situația ar urma să fie rezolvată în 5-6 zile și că bucureștenii din acest sector au fost „salvați” de temperaturile scăzute din această perioadă.

„Ultima oară când am fost să văd gunoaiele a fost acum 10 ore și miroase. Ploaia a îmbibat deșeurile cu apă și acum apa se evaporă, miroase groaznic. Mai mult, se scurge lichid din aceste deșeuri. Avem câteva bulevarde, începând cu Bulevardul Victoriei până spre ieșirea din sectorul 1, spre Chitila, din păcate”, a spus Berceanu la Digi24.

„De partea celalată, legea spune autoritățile au următoarele atribuții și răspunderi, adică primăria, asigură luarea măsurilor de salubrizare, de întreținere a spațiilor verzi, etc. În cazul nostru, primăria trebuie să facă tot posibilul să ridice acestte deșeuri și să mențină o stare corespunzătoare a spațiilor publice. Pe de altă partem și prestatorul de servicii beneficiază de un contract, trebuie să se asigure că ridică deșeurile și tranșează această problemă financiar în instanță”, a explicat el.

Berceanu a spus că a fost trimis un control la firma de salubritate și că vor fi controale și la primăria sectorului 1, și la celelalte sectoare din Capitală, pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple.

„Nu vrem să fie un precedent periculos. Nu trag concluzii, nu am voie, vom cerceta dacă există elemente care să ne ducă către plângeri penale. Controlul se va termină marți și vom trage niște concluzii”, a spus el.

„Din experiența practică, ceea ce ne-a salvat pe noi, cetățenii, sunt temperaturile scăzute. Altfel, dacă am fi avut temperaturi de 29 – 32 de grade, era un discomfort puternic”, a adăugat Berceanu.

„Cred că e un joc la limită dus și de primărie, și de operator, pe spinarea cetățenilor. În starea de alertă statul e obligat să facă tot ce e posibil că să remedieze situația și să aibă în centrul acțiunilor sănătatea și siguranța cetățenilor, se poate interveni cu orice operator”, a explicat el.

El a adăugat că situația din sectorul 1 se va rezolva în „maximum 5-6 zile” și că acest lucru depinde foarte mult de volumul de deșeuri care urmează să fie colectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri