Caută
Close this search box.

Se îngroaşă treaba? Rusia ameninţă că data viitoare va trage-n plin

rusia

Rusia este pregătită să tragă în plin, în navele de război intruzive, dacă acestea nu țin cont de avertismente, a declarat un diplomat rus de rang înalt. Declarația vine în urma unui incident din Marea Neagră, în care un distrugător britanic a navigat în apropierea Crimeei, într-o zonă pe care Rusia o revendică ca fiind apele sale teritoriale.

Rusia a anunțat că una dintre navele sale de război a tras focuri de avertisment și un avion de război a lansat bombe, în calea distrugătorului britanic Defender, pentru a-l îndepărta din zona din apropierea Sevastopolului. Marea Britanie a negat această versiune, a insistat că nu s-a tras asupra navei sale și a spus că naviga în apele ucrainene.

Este pentru prima dată de la Războiul Rece încoace când Moscova a recunoscut că a folosit muniție reală, pentru a descuraja o navă de război a NATO, subliniind amenințarea în creștere a coliziunilor militare, pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Occident.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat că „inviolabilitatea frontierelor rusești este un imperativ absolut”, adăugând că aceasta va fi protejată „prin toate mijloacele, diplomatice, politice și militare, dacă va fi nevoie”.

El a sugerat în mod sarcastic că marina britanică ar trebui să-și redenumească distrugătorul din Defender, în Aggressor, și a avertizat că „cei care încearcă să ne testeze puterea își asumă riscuri mari”.

Întrebat ce va face Rusia pentru a preveni astfel de intruziuni în viitor, Riabkov a declarat reporterilor că va fi gata să tragă asupra țintelor, dacă avertismentele nu funcționează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri