Caută
Close this search box.

Se pregăteşte o şedinţă de guvern comună România – Israel

O şedinţă de guvern comună România – Israel ar urma să aibă loc până la finalul pandemiei, a aanunţat premierul Florin Cîţu.

Prim-ministrul Florin Cîțu a avut o întrevedere cu președintele israelian, Reuven Rivlin, alături de care a evidențiat caracterul special al relației bilaterale, precum și nivelul foarte bun al cooperării în domenii sectoriale de interes comun, precum apărare, economie și turism.

Ce a declarat premierul Florin Cîțu după discuția cu președintele Reuven Rivlin

„Astăzi am avut o întrevedere cu Președintele Statului Israel, Reuven Rivlin. În cadrul discuțiilor, am evidențiat caracterul special al relației bilaterale româno-israeliene, precum și nivelul foarte bun al cooperării în domenii sectoriale de interes comun, precum apărare, economie și turism.

În aceeași măsură, am subliniat că Guvernul pe care îl conduc este unul axat pe reforme, iar Forumul de afaceri România-Israel, care are loc pe 9 iunie, este o bună oportunitate pentru noi investiții”, a scris premierul, pe Facebook.

Președintele Reuven Rivlin, spune Florin Cîțu, a exprimat apreciere față de rolul pe care România îl are, în combaterea antisemitismului.

„Șeful Statului Israel a exprimat apreciere față de rolul pe care România îl are în combaterea antisemitismului, transmițând mulțumiri pentru toate eforturile autorităților de la București în acest sens.

Președintele israelian a salutat totodată rolul decisiv pe care contactele între poporul român și cel israelian, dar și comunitatea cetățenilor israelieni originari din România, le joacă în dezvoltarea parteneriatului strâns între România și Israel”, a adăugat Florin Cîțu, conform B1.ro.

Primul-ministru a precizat că el și președintele israelian au agreat că este nevoie de organizarea unei ședințe comune de Guvern până la finalul pandemiei de COVID-19.

„În cadrul discuțiilor, am agreat alături de președintele Israelului că este nevoie ca o ședință de Guvern comună România-Israel să aibă loc până la finalul pandemiei, pentru o cooperare și mai strânsă între cele două state”, a mai afirmat premierul Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri