Caută
Close this search box.

Sondaj dramatic pentru AUR. Va obţine mai puţin de 2% în Republica Moldova

aur

AUR este cotat cu un scor rușinos, în cel mai recent sondaj de opinie, privind alegerile parlamentare din Republica Moldova. Cu numai trei săptămâni înainte de scrutin, AUR este cotat cu 1,3% din intențiile de vot ale moldovenilor.

Pe primul loc se află partidul Maiei Sandu, Acțiune și Solidaritate, în timp ce blocul comunisto-socialist este pe locul doi, la mare distanță. Sondajul a fost dat publicității de Armand Goșu.

Afaceristul Marius Dorin Lulea (oficial vicepreședinte AUR, a afirmat în urmă cu o lună că AUR va obține la alegerile din Republica Moldova „peste 10% din opțiunile de vot, în varianta pesimistă, în cea optimistă peste 15%”.

„Fiți cu ochii pe România căci odată cu intrarea noastră în bătălia pentru Basarabia agentura Rusiei va scoate toți acoperiții de prin presă și instituțiile statului de prin sertarele prăfuite ca să lovească în AUR.

Mai sunt și alți așa-zişi ‘prieteni internaționali’ care își au băgată coada în această poveste. Aceștia au construit o rețea de ONG-uri cu finanțarea dubioasă și prin care blochează tot ceea ce este românesc, inclusiv proiectele mari de infrastructură. Vine și timpul lor.

Stați liniștiți, nu mai afectează pe nimeni acest lucru, s-a prins lumea de ce hram purtați. Vă chinuiți degeaba, nu vă mai crede nimeni, iar noi vă mulțumim că ne faceți publicitate și ne ridicați în ochii poporului român.

Este momentul oportun ca instituțiile statului să își facă treaba și să mai demaște o parte din ei.
Eu vă spun doar atât: pe 11 iulie în Basarabia vom obține peste 10% din opțiunile de vot în varianta pesimistă, în cea optimistă peste 15%. Nu va mai amăgiți degeaba că nu este așa, cred că deja știm unde suntem și cum suntem prin măsurători proprii care nu ne-au înșelat niciodată.

Politicienii din celelalte partide politice, cei patrioți, căci sunt și acolo, să lase la o parte bătălia pentru Basarabia căci avem o șansă istorică, o șansă românească ce nu o putem rata. În caz contrar așa-zisele partide pro-europene nu vor avea decât să facă alianță cu Sor, Usatâi sau Dodon.

Fiți realiști în acest lucru căci acestea nu pot lua mai mult de 30%, votul pentru actualul președinte fiind de 36% în primul tur. Nu mai punem că nu au nici un fel de locomotivă electorală și lista de candidați este sub orice critică, incapabili să conducă acea parte de România.

Maia a fost clar cea mai bună opțiune la moment (în fața lui Igor Dodon), inclusiv noi am susținut acest lucru în diaspora și România, însă în cazul de față este vorba despre altceva.

Tocmai de aceea spun că cine lovește în AUR, fără efecte negative desigur, în realitate urmărește interesele Rusiei, singurul stat care nu dorește ca noi să fim acolo. În rest, cine dorește un viitor european, fără jocurile Rusiei, știe că AUR poate salva o muncă de ani.

În 1940 unii politicieni români au votat cedarea fără luptă a Basarabiei. Noi, cei de la AUR, nu vom repeta această gravă eroare și ne vom bate indiferent de șanse sau procente, cum alții le spun. Pentru noi Basarabia nu poate sta într-o simplă statistică, cine poate să ajute să o facă, indiferent de unde este, din ce partid este, ce asociație patriotică reprezintă, în ce loc din statul român se află”, a scris Lulea, pe Facebook.

Lulea, care a avut afaceri cu statul rus, a atacat-o însă recent murdar pe Maia Sandu.

Analistul Sorin Ioniță, expert în politică de la Chișînău, a explicat cum ajută AUR forțele antiromâneşti și antieuropene din Republica Moldova, în contextul alegerile parlamentare anticipate.

Comentând declarațiile rasiste ale fostului președinte comunist Vladimir Voronin („Vă doriți ca soldații NATO să vină aici și să aveți copii cu pielea închisă la culoare, nu doar cu pielea albă? Asta vă doriți? Iar după ei să vină jandarmii români?”), Sorin Ioniță arată cum AUR ajută pe „oricine vrea să vopsească în negru România și Occidentul”.

„Bătrânul comunist intrat în campanie electorală știe ce face: nu doar că apelează la instinctele primare ale electoratului, dar întărește mesajul cu celebrul clișeu al ‘jandarmului român’. Lumea de dincoace nu realizează cât de puternică e mema asta în Basarabia, bazată pe o fărâmă de adevăr istoric și multă propagandă sovietică adăugată deasupra.

Și din păcate AUR livrează exact sperietoarea de care au nevoie Voronin și Dodon în campanie. Paradoxul e că, deși partidul e anti-european și anti-NATO la București (la fel ca Dodon), reușește să fie în Moldova întruchiparea aroganței și agresivității ro/occidentale, intrând la fix în calapodul creat de propaganda sovieto-rusă decenii la rând.

Agită apele, panichează electoratul centrist și minoritățile, dă apă la moară Kremlinului, care a avertizat tot timpul că de la București o să vină fasciştii etc. Cu alte cuvinte, reușește să aibă în ambele țări exact mesajul cel mai dăunător posibil, producând maxim de pagube.

Cum zicea un prieten din Chișînău, AUR e Jandarmul Român 2.0, reînviat ca temă perfectă de campanie în Moldova pentru oricine vrea să vopsească în negru România și Occidentul. Până de curând nu prea mai aveau argumente concrete, iar soft powerul nostru era în creștere din motive evidente.

Le-am promis prosperitate, investiții, acces în Vest, am băgat ani de zile bani în ambulanțe și microbuze școlare pentru Găgăuzia – iar acuma le livrăm trombonul naționalist al lui Simion, în ajun de alegeri, ca să stricăm tot.

Ne aruncăm în flashback istoric, pe stânga și pe dreapta: comunistul Voronin contra fascişti.. Și nu, nu e mâna Moscovei: liderii moldoveni ai AUR vin tot din zona Plahotniuc, inginerul de partide și eternul pescuitor în ape tulburi”, arată Sorin Ioniță, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri