Caută
Close this search box.

Sorin Cîmpeanu: Părinții care au rezerve vor putea să facă cerere de retragere a elevilor de la cursurile de educație sexuală

cîmpeanu

Părinții vor putea să facă cerere de retragere a elevilor de la orele de educație sexuală, dacă au rezerve, a declarat la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a adăugat că educația sexuală în școli este necesară și că elevii ar trebui înscriși din start la această disciplină.

Ministrul Educației este de părere că elevii ar trebui să fie înscriși din start la cursurile de educație sexuală, iar acestea să fie predate gradual, de la elevi mai mici, până la cei de liceu „Părinții care au rezerve vor putea să facă cerere de retragere a elevilor, motivat sau nu, dar consider că elevii trebuie înscriși din start la această disciplină”, a explicat ministrul.

Întrebat fiind dacă e mulţumit de numele acestui curs de educaţie sexuală, ministrul Educației spune că nu are absolut nicio emoție în privința termenului „sexual”, chiar dacă e conștient că sunt mulți părinți pentru care termenul poate genera idei preconcepute.

„În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală. Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală,” a declarat Cîmpeanu.

„Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute. Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă. Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctual”, a adăugat ministrul.

Ministrul Educaţiei este de părere că actuala programă de educaţie sanitară este una foarte bună. „Ar trebui mers pe programa deja existentă. Programa de educaţie sexuală, inclusă în cea de educaţie sanitară, este foarte bună, este gradual începând de la clasele mici până la lucrurile foarte complexe, în anii terminali de liceu”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri