Caută
Close this search box.

„Squadra azzurra” a făcut spectacol în deschiderea Euro 2020, după 8 victorii consecutive până la acest moment

Italia a deschis vineri Euro chiar la Roma, într-un moment exaltant, după opt victorii la rând, cu un golaveraj 25-0 în această perioadă. Primul meci, împotriva Turciei lui Burak Yilmaz, a însemnat un adevărat triumf pentru fosta campioană mondială din 2006.

Astfel, Italia a făcut spectacol în meciul de deschidere de la Euro 2020, reușind să învingă Turcia cu scorul de 3-0, la pauză 0-0, în pofida unei replici pe alocuri foarte bune a adversarilor.

În ciuda victoriei categorice contra Turciei și a evoluției entuziasmante a elevilor săi, selecționerul Roberto Mancini nu se gândește încă la faptul că Italia ar putea juca finala Euro 2020, care se va disputa pe stadionul Wembley din Londra.

„Am jucat bine. Știam că nu va fi ușor, fiind și primul meci, dar mai ales pentru că am înfruntat un adversar puternic. Publicul ne-a ajutat foarte mult și a fost crucial pentru noi să plimbăm mingea foarte repede. Trebuie să facem asta în continuare. A fost o noapte frumoasă, sper să mai urmeze și altele. Mai avem drum lung până la Wembley”, a declarat Roberto Mancini la finalul meciului cu Turcia.

Leonardo Spinazzola, omul meciului Turcia – Italia 0-3

Italia a învins fără drept de apel Turcia cu 3-0 în meciul de deschidere de la Euro 2020, dar, surprinzător, omul meciului nu a fost desemnat Immobile, autorul unui gol și al unui assist, ci un jucător defensiv. Este vorba despre Leonardo Spinazzola, fundașul stânga al trupei antrenată de Roberto Mancini, care a avut o prestație excelentă în apărare, dar a contribuit decisiv și la golul doi al „squadrei azzurra”, marcat de vârful lui Lazio.

Italia a învins Turcia cu 3-0 în primul meci de la Euro 2020 și este liderul Grupei A. Cel puțin până sâmbătă, când se va disputa partida Țara Galilor – Elveția.

Italia, victorie concludentă în primul meci de la Euro 2020

Așadar, a fost Turcia – Italia 0-3 (Demiral 54 autogol, Ciro Immobile 66 – VEZI FOTO, Insigne 80).

Echipele de start la Turcia – Italia:
Turcia: Cakir (Trabzonspor) – Celik (Lille), Demiral (Juventus), Soyuncu (Leicester), Meras (Le Havre) – Yokuslu (WBA) – Karaman (Fortuna Dusseldorf), Tufan (Fenerbahce), Yazici (Lille), Calhanoglu (AC Milan) – Yilmaz (Lille). Rezerve: Gunok, Bayindir – Under, Tokoz, Antalyali, Kabak, Unal, Kokcu, Kahveci, Ayhan, Muldur, Dervisoglu. Selecționer: Senol Gunes
Italia: Donnarumma (AC Milan) – Florenzi (PSG), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Spinazzola (AS Roma) – Barella (Inter), Jorginho (Chelsea), Locatelli (Sassuolo) – Berardi (Sassuolo), Immobile (Lazio), Insigne (Napoli). Rezerve: Sirigu, Meret – Di Lorenzo, Belotti, Pessina, Emerson, Chiesa, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Raspadori, BastoniSelecționer: Roberto Mancini

„Stadio Olimpico” din Roma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri