Caută
Close this search box.

Steagurile Noii Drepte, la ceremonia de Ziua Eroilor, la Valea Uzului

La festivitatea de Ziua Eroilor care a avut loc la cimitirul Valea Uzului, din județul Bacău, printre drapelele naționale au fost fluturate și steagurile verzi ale organizației extremiste Noua Dreaptă, potrivit imaginilor postate pe Facebook de la eveniment.

Slujba a fost oficiată de un călugăr cunoscut pentru simpatia sa pentru Mișcarea Legionară – Amfilohie Brânză. Călugărul Amfilohie Branză a fost cel care a oficiat ceremonia de Ziua Eroilor de la Cimitirul Valea Uzului alături de alți trei preoți din zonă.

Festivitatea a fost organizată de primarul orașul Darmanești, Constantin Toma, cel care s-a remarcat în trecut prin decizii care au acutizat tensiunile dintre români și maghiari pe tema cimitirului. Amfilohie Brânză este cunoscut pentru simpatia asumată pentru Mișcarea Legionară.

Prezent la parastasul lui Valeriu Gafencu din anul 2017, călugărul afirma despre unii reprezentați ai Mișcării Legionare că „au dat un model de viață și un suflu, și o credință nealterată.

Aici nu putem să scoatem pe Crainic, pe Gyr, pe Eminescu. Nu putem să scoatem pe Căpitan, pe Moța și Marin Sorin. Ei sunt în sufletul nostru. E un tip de rezonanță sufletească de care nu ne îndoim”.

Printre cei prezenți care au intrat pe poarta cimitirului Valea Uzului intonând cântece patriotice și fluturând steaguri tricolore au fost și câteva persoane care au fluturat câteva steaguri verzi ale Noii Drepte. În fruntea mulțimii s-au aflat primarul orașului Dărmăneşti și călugărul Amfilohie Brânză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri