Caută
Close this search box.

Stelian Ion, după raportul MCV: E foarte important ca noi, politicienii, să găsim soluția pentru desființarea grabnică a Secției speciale

stelian ion

Controversata secție specială va fi desființată și este un drum fără întoarcere, iar politicienii trebuie să găsească soluții pentru desființarea grabnică a acesteia, a declarat Stelian Ion joi, într-o conferință de presă organizată după publicarea raportului MCV de către Comisia Europeană, care a anunțat că menține acestă monitorizare privind sistemul judiciar din România.

Stelian Ion a spus că desființarea Secției speciale trebuie să aibă în vedere reîntregirea competenței DNA privind corupția din Justiție și a atras atenția că lucrurile se vor agrava, în condițiile în care instanțe din România au început să pronunțe decizii potrivit cărora activitatea SIIJ este în afara reglementărilor europene.

El a afirmat că raportul MCV prezintă o imagine fidelă şi obiectivă asupra a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în justiția din România.

Întrebat dacă există vreo șansă ca MCV să fie ridicat până la finalul anului, Stelian Ion a spus că este clar că până la următorul raport, a cărui dată nu a fost stabiită, este clar că nu poate fi ridicat MCV. potrivit HotNews. „Acest raport spune clar că trebuie îndeplinite niște obiective. Dacă nu le îndeplinim, nu ne garantează nimeni ridicarea MCV”.

Proiectul de lege pentru desființarea SIIJ s-a blocat în Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri