Caută
Close this search box.

Stelian Ion porneşte demiterea lui Lucian Netejoru, de la Inspecţia Judiciară

Stelian Ion

Demnitarul a anunţat că a solicitat plenului CSM respingerea raportului de audit al Inspecţiei Judiciare, în vederea revocării din funcţie a inspectorului-şef.

”Am solicitat respingerea raportului de audit al Inspecţiei Judiciare în vederea revocării din funcţie a Inspectorului-şef. Astăzi, în şedinţa Plenului CSM în care s-a dezbătut Raportul de constatări faptice Auditul extern al managementului Inspecţiei Judiciare pe anul 2020, am solicitat respingerea acestui raport, constituirea şi convocarea comisiei prevăzute art. 67 alin. 5 din Legea nr. 317/2004 în vederea analizării modului de îndeplinire a atribuţiilor manageriale de către Inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare şi propunerii de revocare din funcţie a inspectorului-şef şi stabilirea unui calendar pentru desfăşurarea acestei proceduri de revocare”, a anunţat ministrul Stelian Ion.

Acesta afirmă că ”argumentele care legitimează pe deplin acest demers au rezultat din cuprinsul Raportului Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de cooperare şi de verificare din 08.06.2021 (Raportul MCV 2021), din cuprinsul hotărârii pronunţate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene la 18.05.2021 în cauzele conexate C 83/19, C 127/19, C 195/19, C 291/19, C 355/19 şi C 397/19, din cuprinsul Hotărârii Secţiei pentru Procurori a C.S.M. nr. 230/23.03.2021 şi al Rapoartelor anuale de activitate ale Inspecţiei Judiciare pe anii 2019 şi 2020”.

Raportul de constatări faptice – Auditul extern al managementului Inspecţiei Judiciare pentru anul 2020 a fost discutat, amrţi, de către Plenul CSM.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de Raport, care va fi avut în vedere de Comisia prevăzută de art. 67 alin. (5) din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis CSM.

Articolul de lege invocat se referă la faptul că ”inspectorul-şef poate fi revocat din funcţie de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale”.

”Revocarea se dispune pe baza raportului de audit prevăzut la art. 68, numai ca urmare a propunerii formulate, în acest sens, de către o comisie alcătuită conform alin. (3^1)”, se mai arată în lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri