Explozia a avut loc în jurul orei 6:30, ora locală, în Shiyan, din provincia Hubei, potrivit autorităţilor locale. Shiyan are o populaţie de peste 3 milioane de oameni.

Cel puţin 11 persoane au murit duminică într-o explozie masivă a unei conducte de gaz în centrul Chinei, a informat presa chineză de stat, citată de CNN. Alte 37 au răni grave, potrivit unui bilanț provizoriu.

Echipele de salvare au scos de sub dărâmături peste 100 de persoane, inclusiv 37 rănite grav, potrivit presei de stat CCTV, care citează oficialii locali.

Imaginile care circulă pe reţelele de socializare îi arătă pe salvatorii îmbrăcaţi în salopete portocalii care caută victimele printre dărâmături.

Captură Twitter

Explozia Shiyan a avut loc la o zi după ce opt ​​persoane au murit şi alte trei au fost rănite în urma unei scurgeri de metil toxic dintr-un vehicul de la o instalaţie de manipulare a substanţelor chimice din oraşul Guiyang din sud-vest.

O explozie similară s-a produs în portul nord-estic Qingdao în 2013, când 55 de persoane au murit, potrivit Digi24.

Citeste și: MAE, despre coada de mașini de la intrarea în Grecia

Accidentele mortale frecvente sunt, de obicei, cauzate de faptul că nu sunt respectate standardele de siguranţă, iar întreţinerea echipamentelor este precară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.