Caută
Close this search box.

TVR, balamuc. Ramona Săseanu i-a sigilat biroul, Doina Gradea a încercat să-l ia înapoi cu forţa

doina gradea

Doina Gradea a încercat să își reia cu forța biroul de director general al TVR, după ce CCR a publicat motivarea deciziei, prin care numirea Ramonei Săseanu în fruntea TVR a fost declarată neconstituțională. Săseanu i-a sigilat însă biroul.

Surse din TVR au declarat că Gradea a sunat încă de dimineață, la cabinetul directorului general al TVR, și a anunțat că vine să își reia în primire biroul. Ea ar fi avut un comportament foarte agresiv, față de personalul din cabinet, invocând decizia CCR și susținând că ea este de acum director interimar al TVR.

Gradea a anunțat încă de marți că vrea să își reia funcția.

„Monitorul Oficial a publicat, astăzi, Decizia Curții Constituționale a României nr. 429 din 17 iunie 2021 referitoare la sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr. 31/2021 privind numirea directorului general interimar. Începând de mâine sunt ‘back în business’! Nimic nu e întâmplător pe lumea asta. Cu credință le depășim pe toate”, a scris Doina Gradea, pe Facebook.

Aceasta a transmis și pe Instagram că șefii legali ai Televiziunii și Radioului sunt ea și Georgică Severin: „Let’s rock!”. Probabil că Doina încă nu a aflat că „Let’s rock1”, în limba engleză, înseamnă „Hai să ne legănăm!”.

Directorul interimar numit de Parlament, Ramona Săseanu, a sigilat însă biroul. Ea a părăsit biroul imediat după decizia CCR. Biroul va rămâne sigilat până când Parlamentul va vota din nou, miercuri, numele directorului interimar al TVR.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, consideră că majoritatea PNL-USR PLUS-UDMR a introdus abuziv pe ordinea de zi a plenului reunit numirea unui șef interimar la TVR, fără respectarea procedurilor parlamentare – calendar pentru depunerea candidaturilor și audieri.

„Abuziv, majoritatea compusă din PNL și USR UDMR și cu susținerea minorităților naționale au introdus pe ordinea de zi un proiect cu privire la numirea unui șef interimar la TVR, fără să se stabilească un calendar pentru depunerea candidaturilor, termen de audieri, practic abuziv vor intră la plen cu un nume fără a crea posibilitatea Opoziției și a oricărui cetățean care dorește să concureze pentru această poziție de a o face”, a afirmat Simonis, după ședința Birourilor permanente reunite.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că miercuri Parlamentul trebuia să rezolve problema legată de conducerea interimară la SRTv și SRR, după decizia de neconstituționalitate luată de CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri