Caută
Close this search box.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de BioNTech dă un răspuns imun mai puternic decât cel al Sinovac – Studiu

pfizer/BioNTech

Oamenii vaccinaţi cu serul anti-Covid dezvoltat de BioNTech cu Pfizer dezvoltă niveluri „semnificativ mai mari” de anticorpi decât cei care au primit vaccinul dezvoltat de Sinovac Biotech, potrivit South China Morning Post care citează un studiu realizat în Hong Kong.

Unii dintre cei cărora le-a fost administrat serul Sinovac e posibil să aibă nevoie de o a treia doză, a relatat ziarul, potrivit Reuters, citându-l pe cercetătorul principal, profesorul Benjamin Cowling, epidemiolog la Universitatea din Hong Kong (HKU).

Studiul comandat de guvern a fost derulat de o echipă de la HKU şi a implicat urmărirea răspunsului imun la 1.000 de persoane care au primit unul dintre aceste vaccinuri.

La începutul acestei săptămâni, oficiali din Indonezia au avertizat că mai mult de 350 de lucrători sanitari au contractat Covid-19 în ciuda faptului că au fost vaccinaţi cu serul Sinovac şi câteva zeci dintre ei au necesitat spitalizare, atrăgând astfel un semnal de alarmă cu privire la eficacitatea acestuia în faţa noilor variante ale coronavirusului.

La începutul lunii iunie, Uruguay a emis date privitor la impactul vaccinului Sinovac în rândul populaţiei sale care au arătat că a avut o eficacitate de peste 90% în prevenirea deceselor şi a internărilor la terapie intensivă.

Guvernul uruguayan a studiat şi eficacitatea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech în rândul a 162.047 de lucrători sanitari şi oameni cu vârste de peste 80 de ani. Concluziile au arătat că serul a fost eficient în proporţie de 94% în prevenirea internărilor la terapie intensivă şi deceselor şi că reduce infecţiile cu 78%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri