Caută
Close this search box.

Victor Ponta a participat la Antalya Diplomacy Forum

victor ponta

Victor Ponta a fost invitat de Turcia, în calitate de fost premier, la Antalya Diplomacy Forum, unde a cerut ca încă șase țări din Balcani să fie acceptae în UE. Ponta este în relații foarte apropiate cu administrația lui Erdogan.

„Am susținut ceea ce cred și simt – că suntem TOȚI europeni – dar, din păcate, că NU suntem tratați toți la fel ! Încă sunt unii ‘mai egali decât alții’ în Europa – și asta e total greșit ! Dacă spunem adevărul – putem să schimbăm ceva!”, a scris Ponta pe Facebook, fără să ofere detalii.

Conform Agentiei Anadolu, Victor Ponta a declarat că șase țări din Balcani, în afară de Croația, Slovenia, Bulgaria și România, ar trebui să înceapă procesul, pentru a deveni membre ale Uniunii.

„Țările din Balcanii de Vest fac parte din Europa, iar UE ar fi incompletă fără țările din Balcanii de Vest”, a spus Ponta.

Ponta este în relații extrem de apropiate cu administrația Erdogan, el apucându-se chiar să învețe limba turcă. După ce s-a afirmat că ar fi consilierul preşedintelui Turciei, Recep Tayip Erdogan, acesta a negat că aşa stau lucrurile.

Ponta a fost văzut la Centrul Cultural al Turciei, el afirmând pentru G4Media.ro că învață limba turcă pentru a-l ajuta în afacerile pe care le derulează în țara lui Erdogan, unde își petrece mai mult timp.

“Mi-am păstrat relațiile de prietenie cu oameni politici din Turcia și din alte țări din Europa sau din restul lumii; am întâlniri din când în când cu aceștia, în care schimbăm opinii politice ; dar nu am cu nici unul o relație formală sau un contract de consiliere ; nu sunt nici angajat, nici plătit de nici un om politic sau instituție publică din România sau din altă țară; în mod intenționat mi-am înființat firma de consultanță în România, strict pe proiecte economice (și nu politice), ca să plătesc taxe în România și să pot fi oricând este necesar transparent.

După 20 de ani în care am ocupat funcții publice acum sunt o persoană privată, fără incompatibilități legale – dar mă consider în continuare obligat moral să respect standarde publice normale pentru un fost prim ministru”, a declarat Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri