Caută
Close this search box.

VIDEO Cea mai mare navă de război a Iranului, Kargh, s-a făcut scrum şi e pe fundul Oceanului

kargh

Cea mai mare navă militară a marinei iraniene a luat foc şi ulterior s-a scufundat, miercuri, în Golful Oman în circumstanţe neclare, au anunţat miercuri agenţiile de presă iraniene, citate de Associated Press.

Agenţiile de ştiri Fars şi Tasnim au anunţat că eforturile de salvare a navei de război Kharg au eşuat.

La bordul navei a izbucnit un incendiu în jurul orei 2:25 dimineaţa, iar pompierii au eşuat să îl controleze, potrivit agenţiei Fars. Nava s-a scufundat în apropierea portului iranian Jask, la aproximativ 1200 de kilometri sud-est de Teheran, în apropierea strâmtorii Ormuz.

Televiziunea de stat şi agenţiile de ştiri semioficiale au transmis imagini ale navei Kharg (a cărei lungime este de 207 metri) afirmând că este o navă de antrenament. Fars a publicat o înregistrare video cu fumul gros şi negru care se ridica de pe navă miercuri dimineaţă.

Nava militară, construită în Marea Britanie şi lansată la apă în 1977, a intrat în serviciu în 1984, după negocieri masive, cauzate de izbucnirea Revoluţiei Islamice din 1979, din Iran. Oficialii iranieni nu au precizat vreo cauză a incendiului de la bordul navei.

Din 2019, o serie de explozii din cauze necunoscute zguduie navele şi porturile iraniene, precum şi – în unele cazuri – uzinele nucleare. În aprilie, o navă iraniană despre care se credea că ar fi o bază a Gărzilor Revoluţionare, folosită pentru spionaj, fiind ancorată de mai mulţi ani în Marea Roşie, a fost ţinta unui atac.

Numeroase atacuri de acest gen sunt de obicei puse pe seama forţelor speciale ale Israelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri