Caută
Close this search box.

VIDEO Drona turcească Bayraktar-TB2 face Rusia de panaramă

Bayraktar-TB2

Recent, în presa din Rusia a fost publicat un videoclip, în care sistemul de apărare antiaeriană al Moscovei ratează nepermis doborârea unei drone Bayraktar-TB2, din Turcia. Evenimentul s-a produs cel mai probabil într-unul din teatrele de operațiuni din Siria sau Libia.

Rusia a utilizat sistemul de rachete tip Osa, dar cele două proiectile și-au ratat ținta în mod deplorabil, chiar dacă ele au urmărit în bună parte din timp aeronava turcă, potrivit Bulgarian Military.

Mass-media nu a dezvăluit locul și data acestui incident, însă acțiunea s-a produs probabil în țările unde Rusia și Turcia livrează astfel de armamente.

Specialiștii din domeniul militar afirmă că rachetele trase de sistemul Osa nu au lovit ținta, deși ea a fost interceptată de radarul rusesc.

Motivul eșecului acțiunii Rusiei se datorează performanțelor dronei turcești Bayraktar-TB2, care dispune de un mecanism de război electronic avansat.

Când proiectilele s-au apropiat de aeronavă, sisteme acesteia au fost activate și au reușit să distrugă componentele electronice ale rachetelor, dezactivând precizia interceptării, după amprenta termică.

Astfel, se confirmă încă o dată perfomanța dronelor militare turcești în fața sistemelor de rachete din Rusia, după ce anul trecut acestea au nimicit numai puțin de 23 de sisteme rusești de tip Pantsir-S1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri