Caută
Close this search box.

VIDEO O tenismenă, rusoaica Yana Sizikova, a fost arestată la Roland Garros, pentru trucarea unui meci cu două românce. Înregistrarea trucajului aici

Yana Sizikova

Jucătoarea de tenis rusă Yana Sizikova, 26 de ani, locul 101 WTA la dublu, a fost reținută la Paris, în legătură cu o anchetă privind un meci trucat pentru pariuri, informează Le Parisien, conform news.ro.

Sizikova a fost reținută joi seară, când ieșea de la masaj, după încheierea meciului de dublu din primul tur al actualei ediții a French Open, pe care ea și compatrioata ei, Ekaterina Alexandrova, l-au disputat cu perechea australiană Ajla Tomljanovic/Storm Sanders, partidă câștigată de acestea din urmă cu 6-1, 6-1.

Camera de hotel a sportivei din Rusia a fost percheziționată.

Ancheta a fost începută la 1 octombrie 2020, pentru corupție sportivă și escrocherie în grup organizat, și a vizat partida Andreea Mitu/Patricia Ţig – Madison Brengle/Yana Sizikova (SUA/Rusia), din turul I al probei de dublu feminin de la Roland Garros, ediția trecută.

O evoluție suspectă a jucatoarei ruse a fost înregistrată în game-ul al cincilea al setului secund. În acel ghem, Sizikova a comis două duble greșeli și nu a ajuns la o minge care părea accesibil de returnat. Româncele au obținut break-ul la zero și au preluat conducerea cu 3-2.

Potrivit L’Equipe, „sume mari de bani au fost pariate din diferite țări, pe câștigarea acelui ghem de către românce, la mai mulți operatori, la Paris”. Mitu și Ţig s-au impus în partida din 30 septembrie cu scorul de 7-6 (8), 6-4. Sizikova, o jucătoare care nu a impresionat, a câștigat din tenis aproximativ 170.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri