Caută
Close this search box.

VIDEO Un spion rus instala ca la Arad o bombă, sub maşina unui expert ucrainean

spion rus

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a reținut un agent FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse), care încerca să planteze o bombă, pe mașîna directorului unui institut de cercetare militară din Ucraina.

Ofițerii SBU au relatat că agentul rus a venit special din Rusia, în orașul ucrainean Severodonetsk, pentru a comite acest act terorist.

Conform anchetei, un cetățean ucrainean, care în prezent lucrează pentru milițiile separatiste din Republica Populară Luhansk (LPR), a fost recrutat în anul 2020, de către Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB), pentru a desfășura activități de informații și subversive pe teritoriul Ucrainei.

Pentru a-și îndeplini sarcinile atribuite, colaboratorul FSB a încercat prin intermediari să obțînă informații clasificate, de la un institut militar de cercetare din Harkov. Acesta era interesat să obțînă informații despre cele mai recente programe de cercetare – hardware militar și UAV-uri. Unul dintre complicii săi a fost reținut în februarie 2021.

În orașul ucrainean Severodonetsk urma să aibă loc un asasinat cu bombă, care se încadrează în aceleași tipare cu cazul de la Arad, în care omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis, după ce mașîna sa a fost aruncată în aer, cu un dispozitiv exploziv.

Colaboratorul FSB a sosit din Rusia, în orașul ucrainean Severodonetsk, unde anchetatorii ucraineni spun că a planificat minuțios să comită un act terorist, prin plantarea unui dispozitiv exploziv improvizat, proiectat de către oamenii săi de legătură din FSB, pe mașina șefului institutului militar de cercetare din Harkov, conform DefenseRomania.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri