Caută
Close this search box.

VIDEO Vladimir Plahotniuc ar fi traficat fiinţe umane

vladimir plahotniuc

Generalul Nicolae Alexei, cel care a condus Departamentul de Combatere a Crimei Organizate şi Corupţiei, în perioada 1997 – 2001, a dezvăluit că atunci când investiga activitatea criminală a grupării aşa-zisului hoţ în lege Petru Gâlcă, alias Micu, l-a identificat printre membrii grupării şi pe Vlad Plahotniuc, care pe atunci nu era implicat în politică, ci doar în activitate criminală.

Generalul Alexei a dezvăluit, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că gruparea lui Micu era formată din 582 „de bandiţi”, iar Plahotniuc era un membru activ al grupării criminale, care administra fluxurile financiare ale grupării, timp de 3 ani şi jumătate.

„Pe urmă Micu l-a reprofilat, l-a făcut pe Plahotniuc traficant de fiinţe umane. Eu am scris o carte de 825 de pagini, se numeşte „Crima organizată şi corupţia în R. Moldova. Prima parte e teoretică, pentru studenţii de la Academia de Poliţie.

În a doua parte e despre şase organizaţii criminale, inclusiv organizaţia criminală Micu. Cartea e cu grif secret. O să-l găsiţi acolo şi pe Plahotniuc”, a spus generalul.

Micu a fost arestat în anul 2001, pentru că a condus o grupare criminală care a comis 10 omoruri, 13 tentative de omor şi alte crime grave.

Printre victimele sale se numără aşa-numitul hoţ în lege Eugen Grişcenco, autoritatea criminală Valeriu Rotari, alias Zelionîi, dar şi oameni de afaceri, scrie PublikaTV. Alexei a mai spus că Plahotniuc nu va fi adus niciodată în Republica Moldova, după ce a fugit din ţară în iunie 2019, atunci când partidul său a pierdut guvernarea.

În opinia generalului, citat de Adevărul, nu există interes din partea actualei clase politice de-al aduce pe Plahotniuc acasă, unde acesta ar urma să fie judecat în cadrul mai multor dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri