Generalul Nicolae Alexei, cel care a condus Departamentul de Combatere a Crimei Organizate şi Corupţiei, în perioada 1997 – 2001, a dezvăluit că atunci când investiga activitatea criminală a grupării aşa-zisului hoţ în lege Petru Gâlcă, alias Micu, l-a identificat printre membrii grupării şi pe Vlad Plahotniuc, care pe atunci nu era implicat în politică, ci doar în activitate criminală.

Generalul Alexei a dezvăluit, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că gruparea lui Micu era formată din 582 „de bandiţi”, iar Plahotniuc era un membru activ al grupării criminale, care administra fluxurile financiare ale grupării, timp de 3 ani şi jumătate.

„Pe urmă Micu l-a reprofilat, l-a făcut pe Plahotniuc traficant de fiinţe umane. Eu am scris o carte de 825 de pagini, se numeşte „Crima organizată şi corupţia în R. Moldova. Prima parte e teoretică, pentru studenţii de la Academia de Poliţie.

În a doua parte e despre şase organizaţii criminale, inclusiv organizaţia criminală Micu. Cartea e cu grif secret. O să-l găsiţi acolo şi pe Plahotniuc”, a spus generalul.

Micu a fost arestat în anul 2001, pentru că a condus o grupare criminală care a comis 10 omoruri, 13 tentative de omor şi alte crime grave.

Printre victimele sale se numără aşa-numitul hoţ în lege Eugen Grişcenco, autoritatea criminală Valeriu Rotari, alias Zelionîi, dar şi oameni de afaceri, scrie PublikaTV. Alexei a mai spus că Plahotniuc nu va fi adus niciodată în Republica Moldova, după ce a fugit din ţară în iunie 2019, atunci când partidul său a pierdut guvernarea.

În opinia generalului, citat de Adevărul, nu există interes din partea actualei clase politice de-al aduce pe Plahotniuc acasă, unde acesta ar urma să fie judecat în cadrul mai multor dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here