Caută
Close this search box.

Alba: Sute de persoane, printre care zeci de copii, au fost evacuate din cauza inundaţiilor

Peste 200 de persoane, printre care peste 70 de copii, au fost cazate temporar la Căminul cultural din Roşia Montană, după ce zeci de case din satul Dăroaia au fost inundate, vineri seara, multe fiind avariate şi de o alunecare de teren, a informat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii de ISU Alba și citat de Agerpres, în satul Dăroaia, comuna Roşia Montană, au fost inundate 72 de case, din care una este distrusă, iare 16 sunt avariate în urma unei alunecări de teren.

„Un număr de 208 persoane (135 adulţi şi 73 copii) au fost cazate temporar în cursul nopţii la Căminul cultural din localitatea Roşia Montană. Alte 40 de persoane s-au autoevacuat la rude sau vecini în zone neafectate”, au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Tot în aceeaşi comună, în satul Roşia Montană, a fost avariată o casă, două au fost inundate, iar un drum este colmatat. În satul Curături este o casă inundată, în satul Gura Roşiei, o casă avariată de o alunecare de teren, iar două curţi au fost inundate. În satul Cărpiniş sunt 11 case inundate.

Tot în Apuseni, în mai multe sate din comuna Sohodol au fost inundate 11 case, iar 18 persoane s-au autoevacuat la rude sau vecini. DJ 750A Sohodol – Gura Sohodolului este distrus pe 100 – 150 de metri.

În oraşul Abrud sunt trei case inundate, iar în satul Valea Săliştii – patru.

În oraşul Câmpeni au fost inundate opt case inundate şi două obiective socio-economice, inclusiv o sală de evenimente.

DN 74 Cărpiniş (Abrud) – Câmpeni este blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni şi o alunecare de teren.

Sunt înregistrate o serie de avarii la reţelele de alimentare cu energie electrică, respectiv la opt linii de medie tensiune şi 106 posturi de transformare, fiind afectaţi 7.429 de abonaţi din Ocoliş, Roşia Montană, Abrud, Ciuruleasa, Bucium, Lupsa, Sohodol, parţial oraşul Câmpeni, Trâmpoiele (Zlatna) şi parţial Bistra.

Au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităţilor afectate de inundaţii din judeţul Alba.

Sunt agrenaţi în intervenţii sute de pompieri militari, jandarmi, poliţişti, salvamontişti, voluntari de la Crucea Roşie, angajaţi ai Electrica, ai SGA, Direcţiei Silvice.

Direcţia de Sănătate Publică Alba va trimite sâmbătă trei asistenţi medicali comunitari şi un mediator sanitar în zonele afectate de inundaţii pentru a face o evaluare a stării de sănătate a populaţiei evacuate, inclusiv verificarea posibilei simptomatologii Sars-CoV-2, urmând ca luni dimineaţa să se deplaseze două echipe de recoltare probe COVID 19, a informat directorul executiv, Alexandru Sinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri