Caută
Close this search box.

Alexandru Rafila spune că medicii antivaccinişti sunt influenţaţi de medicina alternativă

alexandru rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila consideră greu explicabil refuzul unor medici de a se vaccina, precizând că și în rândul cadrelor medicale există persoane influențate de medicina alternativă.

Alexandru Rafila a fost întrebat la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, de ce unii medici refuză să se vaccineze.

„Probabil că e unul dintre cele mai dificile răspunsuri pe care ar trebui să vi-l dau eu, pentru că în general te aștepți ca, pentru cineva care a absolvit o facultate de medicină, care a absolvit rezidențiat, te aștepți ca rezultatul acestor studii să fie nu numai un profesionalism cât mai bun, ci o aplicarea cunoștințelor, inclusiv pentru ține, pentru propria familie și refuzul de a se vaccina mie mi se pare greu explicabil, dar, sigur, și în rândul persoanelor medicale există persoane care sunt influențate de medicina alternativă”, a explicat Rafila.

El a menționat că o boală infecțioasă nu poate fi tratată cu medicina alternativă.

„Eu nu am nimic împotriva acestei medicine alternative, nu o blamez, dar sunt foarte multe lucruri pe care nu poți să le înlocuiești cu medicina alternativă. O boală infecțioasă… vă spun cu siguranță că poți să încerci cu medicina alternativă…

Nu poți să influențezi lucrurile astea. A, dacă ai dureri articulare sau alte lucruri de genul ăsta și faci acupunctură, sigur are un efect, are și explicație, are și o bază rațională, un efect pozitiv de exemplu al acupuncturii, practicată de mii de ani. Dar dacă ai o boală infecțioasă nu o să poți să rezolvi printr-o metodă să spunem alternativă”, a spus Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri