Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a amandat cu 200 de euro o persoană dintr-o comună din România care a publicat pe Facebook un fluturaș de salariu și o fotografie a unei file dintr-un Registru de evidență a copiilor înscriși la o grădiniță, anunță un comunicat de presă al instituției.

Investigația a fost demarată ca urmare a primirii mai multor plângeri.

Persoana a fost reclamată că, prin distribuirea unor materiale în cadrul gospodăriilor dintr-o comună și prin postarea pe contul personal de Facebook.

  • a dezvăluit date cu caracter personal ale unei persoane fizice prin difuzarea unei fotografii a fluturașului de salariu ce aparținea acesteia
  • a dezvăluit date cu caracter personal ale fiului minor al unei alte persoane vizate, conținute de o fotografie a unei file din Registrul de evidență a copiilor înscriși la Grădinița cu Program Normal din comuna respectivă.

Ca urmare a investigației efectuate, Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul nu a prezentat dovezi din care să rezulte că a prelucrat în mod legal, datele cu caracter personal conținute de fluturașul de salariu al persoanei vizate (nume, prenume, CNP, loc de muncă, funcție, salariu), încălcând astfel principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal.

În același timp, operatorul nu a prezentat dovezi din care să rezulte că a asigurat informarea persoanelor vizate în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal conținute în fila fotografiată din Registrul de evidență a copiilor înscriși la Grădinița cu Program Normal (nume și prenume ale fiului minor al persoanei vizate).

În consecință, persoana fizică a fost sancționată contravențional cu amendă de 200 de euro.

Detalii despre articolele din Regulament încălcate puteți găsi în comunicatul emis de Autoritatea de Supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here