Caută
Close this search box.

Autorităţile din Oman au confirmat decesul unui cetăţean român aflat la bordul navei „Mercer Street”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că va acorda întreaga asistenţă necesară şi va urmări activ investigaţia în curs privind natura şi circumstanţele incidentului violent care a dus la decesul cetăţeanului român, într-un atac comis joi, în timp ce nava se deplasa în largul coastelor Omanului, în Marea Arabiei.

MAE afirmă, într-un comunicat transmis Agerpres, că reprezentanţii Ambasadei României la Muscat au contactat de urgenţă autorităţile omaneze pentru a obţine informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

Urmare a demersurilor misiunii diplomatice, autorităţile omaneze au confirmat decesul unui cetăţean român aflat la bordul navei.

De asemenea, având în vedere faptul că nava este administrată de o companie care îşi desfăşoară activitatea şi în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ambasada României la Londra a întreprins demersuri pe lângă companie pentru informaţii suplimentare. În urma acestora, reprezentanţii companiei au precizat că familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la deces, prin intermediul agenţiei angajatoare din România.

MAE menţionează că, până la acest moment, misiunile României nu au recepţionat solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasadele României la Muscat şi Londra, continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale.

„Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a exprima regretul profund pentru decesul cetăţeanului român şi transmite condoleanţe familiei acestuia. MAE va acorda întreaga asistenţă necesară. De asemenea, va urmări activ în investigaţia în curs privind natura şi circumstanţele incidentului violent care a dus la decesul cetăţeanului român”, scrie în comunicatul ministerului.

Un român membru al echipajului petrolierului Mercer Street şi un britanic au fost ucişi într-un atac comis joi, în circumstanţe neclare, în timp ce nava se deplasa în largul coastelor Omanului în Marea Arabiei din nordul Oceanului Indian, a anunţat vineri într-un comunicat compania israeliană Zodiac Maritime, care administrează vasul, au informat Reuters, AFP, DPA şi EFE.

Un cetăţean român şi unul britanic au decedat, se arată într-un comunicat al companiei, care adaugă că nu ştie dacă există şi persoane rănite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri