Caută
Close this search box.

Avertisment al autorităților: Tot mai multe vipere au apărut în Deltă și pe plajele sălbatice. Respectați traseele aprobate, verificate

Viperele de stepă au ieșit la lumină în Delta Dunării. Experții le recomandă turiștilor să respecte traseele care sunt aprobate și verificate. Riscul este foarte mare pentru că viperele sunt active în această perioadă. Și pot ajunge în apropierea plajelor sălbatice din sudul Rezervației, acolo unde în weekendul trecut au fost peste 8.000 de persoane. Totuși, Vipera de stepă este cea mai mică și cea mai puțin veninoasă din familia sa.

Viorica Bîscă, director executiv al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării: Este, într-adevăr, o zonă de plajă salbatică, zona de la Perișor. Este neamenajată, nu există facilități. Este de recomandat să se evite oprirea acolo, să se evite intrarea în zonă. Este zona cu cele mai multe exemplare de viperă.

Trebuie să avertizăm, că până la sosirea unui prim-ajutor durează ceva timp, este o zonă cu lipsă de semnal telefonic sau foarte slab, iar serul antiviperin nu este foarte aproape, nu este la îndemână. Ideal ar fi să se evite zona respectivă.

Vipera de stepă este parte a speciilor pentru care a fost desemnată Rezervatia Biosferei. Nu se vor lua măsuri împotriva ei.

De aceea, zona respectivă nu a intrat în niciun traseu turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri