Caută
Close this search box.

Azi e aşteptată înscrierea sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO

roşia montană

Roşia Montană, la rând, la UNESCO. Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO, reunit online zilele acestea la Fuzhou, China, a amânat pentru astăzi candidaturile din partea Uruguay, Brazilia, Peru şi România, pentru a se adăuga la lista locurilor protejate de instituţie, conform EFE.

Preşedintele Comitetului, Tian Xuejun, a decis să amâne până marţi cele patru propuneri de pe ordinea de zi care nu fuseseră încă evaluate: Grădina tropicală Sitio Roberto Burle Marx (Brazilia), Complexul Astronomic din Chankillo (Peru), Biserica Estación Atlántida (Uruguay) şi peisajul minier din Roşia Montană (România).

Luni, până la şapte candidaţi au fost aprobaţi, pentru includerea pe Lista Patrimoniului Mondial.

Acestea sunt insula Amami-Oshima (Japonia), extensia Getbol (Coreea de Sud), Complexul forestier Kaeng Krachan (Thailanda), pădurile tropicale şi zonele umede din Colchis (Georgia), dealul Arslantepe (Turcia), extinderea Liniilor de Apărare din Amsterdam (Olanda) şi a „Colonies of Benevolence” (candidatură comună între Olanda şi Belgia).

Propunerile din Brazilia, Uruguay şi Peru sunt în aşteptare din 2020, când UNESCO a fost nevoită să îşi anuleze numirea anuală din cauza condiţiilor sanitare globale, provocate de pandemia de Covid-19.

Aceasta a însemnat că a 44-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial a devenit o versiune extinsă în care sunt evaluate nu numai cererile de anul curent, ci şi cele care nu au putut fi evaluate anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri