Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, că în coaliție s-a discutat despre adoptarea unor măsuri pentru stimularea vaccinării în mediul rural, cum ar fi posibilitatea unei loterii în utilaje agricole, vouchere, bonuri, tichete, dar nu acordarea de bani direct. Barna a mai spus că s-a mai discutat, pentru a preveni un val patru al pandemiei, varianta condiționării accesului la servicii neesențiale, cum ar fi mersul la mall, de vaccinare.

Cele mai relevante declarații făcute de Dan Barna:

  • Am discutat chiar în ședința de coaliție acest subiect, e clar că trebuie să venim cu măsuri de a continua să încurajăm și să susținem campania de vaccinare. Probabil valul 4 va avea efect, sunt două tipuri de măsuri: de încurajare a vaccinării, dar și pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale, să fie condiționată de vaccinare. Mersul la mall, de pildă, să fie condiționat de vaccinare.
  • Dacă nu reușim să creștem procentul de vaccinare, vom avea cu toții probleme. Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vauchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole.
  • Vaccinarea e singura soluție, nu avem altă șansă. Sper să fie cât mai ușoară această creștere a cifrelor.
  • Guvernul pregătește o ordonanță care să impulsioneze continuarea activității și face parte din reglemnatarea situației pensiei și optiunile/alernativele în perspectiva unui sistem de pensii sustenabil, pentru ca acum este problematic pentru că este o piramida in jos (…), să avem o variantă de stimulare și încurajare a continuării activitării.
  • Despre prezența primarilor la Guvern – Întotdeauna în perioada de rectificare este firesc, pentru că se discută despre bani, trebuie să trecem peste cele trei congrese, PNL, USR PLUS și UDMR, si apoi să ne întoarcem la programul de guvernare. Rectificarea bugetară se va face pe criterii obiective, se analizează stadiul necesitătilor pentru a doua parte a anului 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here