Caută
Close this search box.

Bombă pe scena politică! Ajutorul nesperat pe care Florin Cîțu l-a primit de la cine se aștepta mai puțin

cîţu

Un fost ministru din guvernul PSD, îl susține pe Florin Cîțu pentru șefia PNL. Este vorba de Toma Petcu, fost ministru al Energiei în Guvernele Grindeanu şi Tudose și actual președinte al PNL Giurgiu.

Un fost ministru din guvernul PSD pe care mulți liberali îl criticau se alătură echipei lui Florin Cîțu. Este vorba de Toma Petcu, mai nou președinte al PNL Giurgiu.

Acestea sunt câteva din opiniile pe care Partidul Național Liberal le exprima prin textul moțiunii simple denumite România în beznă:

„PNL cere demiterea urgentă a ministrului energiei Toma Petcu!”

„Este clar că a fi ministru al energiei este prea mult pentru domnul Toma Petcu!” sau „Ați nominalizat la Transelectrica fără nici o legătura cu domeniul”.

Toma Petcu a trecut de la PSD la ALDE, iar apoi la PNL

La începutul anului 2020, Toma Petcu, pe atunci preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu, şi fost ministru al Energiei în Guvernele Grindeanu şi Tudose, anunțase că își va depune cererea de intrare în grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor.

Petcu spunea că a lucrat din 2014 alături de Călin Popescu Tăriceanu ”pentru construirea unui partid puternic, care să reprezinte o soluţie coerentă politic pentru România”, dar că partidul său ”dă semnale contradictorii, învârtindu-se de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga”, iar acest fel de a face politică nu îl reprezintă.

”Întotdeauna mi-am făcut datoria conform propriei conştiinţe, fără să accept vreodată arbitrariul sau măsurile de forţă. Rezultatele organizaţiei noastre teritoriale de la Giurgiu au arătat că ne-am implicat şi am muncit foarte bine, astfel încât în toate competiţiile electorale între filialele judeţene ale ALDE am fost pe primul loc, atât în 2016, cât şi în 2019 şi acesta este meritul întregii noastre echipe. Am fost de acord, mi s-a părut firesc în contextul anului 2016, să formăm coaliţia cu PSD. Au apărut apoi derapajele în actul de guvernare şi au fost foarte multe posibilităţi când puteam să ieşim de la guvernare. Nu am făcut acest lucru, iar atunci când a fost hotărâtă în sfârşit această soluţie politică, am demonstrat fragilitatea noastră în faţa PSD-ului prin pierderea unor colegi şi a PSD-ului, care a pierdut guvernarea”, scria Toma Petcu, în urmă cu un an, pe o rețea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri