Caută
Close this search box.

Ceremonie militară la Monumentul Eroilor Aerului, de Ziua Aviaţiei

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, participă marţi la o ceremonie militară la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, organizată cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

La eveniment mai participă preşedintele Senatului, Anca Dragu, ministrul de Interne, Lucian Bode, prefectul Capitalei, Alin Stoica, militari, veterani de război.

În acest an, nu se va organiza o paradă aviatică, în urma incidentului de săptămâna trecută, când un elicopter american a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle.

În cadrul ceremoniei, sunt depuse coroane de flori în memoria eroilor aviatori, iar Regimentului 74 PATRIOT îi va fi înmânat Drapelul de Luptă.

Foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Prin această ceremonie este omagiată memoria eroilor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă sau în misiunile executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional au slujit cu devotament „aripile patriei” şi s-au alăturat escadrilei din ceruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri