Caută
Close this search box.

Cîţu: Am fost permanent informat despre situaţia inundaţiilor din Alba; Guvernul va acorda ajutoarele necesare

cîţu

Premierul Florin Cîţu afirmă că a fost permanent informat, de către şeful DSU, Raed Arafat, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, despre situaţiile provocate de inundaţiile înregistrate în Alba, subliniind că aşteaptă de la prefectul judeţului o evaluare a pagubelor, iar Guvernul va asigura imediat orice ajutor necesar pentru a veni în sprijinul celor afectaţi.

„Am fost permanent informat despre situaţia inundaţiilor din judeţul Alba, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne. Am discutat atât cu ministrul de Interne, Lucian Bode, cât şi cu secretarul de stat, Raed Arafat. Majoritatea familiilor evacuate din zona Roşia Montană s-au întors la casele lor. Se lucrează la deblocarea Drumului 74A, dar în acelaşi timp există trei rute alternative pentru a ajunge în zonă. Aştept de la prefectul judeţului Alba o evaluare a pagubelor, iar Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectaţi”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă, pe Facebook.

Zeci de persoane au fost evacuate, mai multe case au fost avariate şi inundate, mai multe autoturisme au fost luate de ape şi o serie de drumuri sunt blocate în urma inundaţiilor produse vineri în Munţii Apuseni, potrivit unui bilanţ transmis în cursul serii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

De asemenea, peste 200 de persoane, printre care peste 70 de copii, au fost cazate temporar la Căminul cultural din Roşia Montană, după ce zeci de case din satul Dăroaia au fost inundate, vineri seara, multe fiind avariate şi de o alunecare de teren, a informat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri