Caută
Close this search box.

Cîţu: Cel mai important beneficiu pentru persoanele vaccinate este viaţa

cîţu

Premierul Florin Cîţu a afirmat că cel mai important beneficiu pentru persoanele vaccinate este viaţa şi oamenii se vaccinează în primul rând pentru ei, nu pentru altcineva, pentru familiile lor ca să fie sănătoşi.

El a fost întrebat sâmbătă, după participarea la conferinţa de alegeri a organizaţiei PNL Bucureşti, ce beneficii vor fi instituite pentru persoanele vaccinate.

“Cel mai important beneficiu pentru persoanele vaccinate este viaţa. Pentru asta ne vaccinăm, să rămânem în viaţă, ne vaccinăm pentru noi, pentru familiile noastre, pentru cei din jurul nostru. Ăsta este beneficiul, o facem pentru noi, nu o facem pentru altcineva, o facem pentru familiile noastre ca toţi să fim sănătoşi”, a declarat Florin Cîţu.

Prim-ministrul a precizat că în ultima perioadă s-au vaccinat mai puţini oameni deoarece în România lucrurile au arătat bine din punctul de vedere al pandemiei.

„Este posibil şi pentru că în România lucrurile au arătat bine din punct de vedere al pandemiei. Dar în continuare îi încurajez pe români să meargă să se vaccineze, este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie, de a elimina cu totul această pandemie”, a explicat Cîţu.

Întrebat despre afirmaţia lui Dan Barna privind interzicerea accesului pentru cei nevaccinaţi în mall-uri în week-end, premierul a răspuns: „Sunt discuţii. Eu nu pot să îmi dau cu părerea despre ce s-a discutat. Mi se pare puţin anormal să scoatem discuţiile din coaliţie, pentru că sunt multe discuţii acolo, să scoatem doar ce ne convine. Eu zic să aşteptăm să se ia o decizie”.

Acesta a mai fost întrebat dacă statul îşi poate permite să ofere tichete de masă, premii pentru cei care se vaccinează.

„Vedem dacă vom putea include toate acestea. Fiecare soluţie va fi filtrată prin acest filtru, al bugetului de stat. Vom vedea care sunt beneficiile, costurile”, a completat Florin Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna a propus mai multe măsuri pentru creşterea numărului de persoane vaccinate, o variantă analizată fiind cea ca persoanele vaccinate să poată merge la mall în weekend, iar cei nevaccinaţi – în timpul săptămânii. De asemenea, autorităţile discută şi introducerea unei tombole în mediul rural, cu premii în utilaje agricole, pentru încurajarea vaccinării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri