Premierul Florin Cîţu evită să se poziţioneze clar în privinţa desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţuinilor în Justiţie (SIIJ), în favoarea USR sau a UDMR: „Eu am desfiinţat secţia. Acum e rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiţiei”.

„Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte simple: eu am desfiinţat secţia SIIJ printr-un proiect de lege aprobat în guvern. Acum este rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiţiei, să vină cu cea mai bună soluţie, dacă există o altă soluţie mai bună decât ceea ce am făcut noi.

Aştept soluţia Parlamentului împreună cu Ministerul Justiţiei. În ceea ce mă priveşte şi în ceea ce priveşte guvernul, noi am venit cu o soluţie de a desfiinţa secţia SIIJ”, spune Florin Cîţu.

El afirmă, conform Business Magazin, că UDMR şi USR pot găsi un element comun.

„De aceea am cerut ca şedinţa de ieri (luni, în care liderii coaliţiei au discutat despre desfiinţarea SIIJ – n.r.). Să o amânăm şi să revenim… Săptămâna viitoare. Ar trebui să ne întoarcem la experţi. De acolo ar trebui să vină cele mai bune opinii. Acolo sunt şi de la PNL, şi de la UDMR, şi de la USR. NU se rupe coaliţia”, conchide premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here