Caută
Close this search box.

Claudiu Năsui reduce la jumătate directorimea din Ministerul Economiei

claudiu năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat că va face reduceri importante de posturi, în cadrul ministerului: 39% dintre funcţiile de conducere și 30% din cele de execuţie vor dispărea.

Cei care vor rămâne în minister vor da concurs pe posturi. El spune că ministerul a ajuns să aibă foarte multe structuri și șefi ca urmare a „multiplelor despărțiri și comasări de ministere”.

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituțiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea.

Actualul minister al economiei este rezultatul multiplelor despărțiri și comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri și, mai ales, foarte mulți șefi”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Ministrul a precizat pentru Digi24 că, din circa 880 de posturi în minister, vor rămâne 590. Deci, subţierea de personal va fi de 190.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri