Caută
Close this search box.

Cod portocaliu de caniculă: Avertizări de grindină și vijelii

caniculă extremă

Meteorologii au emis noi coduri de caniculă dar și de vijelii pentru acest weekend.

Astfel, pentru toată ziua de sâmbătă sunt avertizări de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, cu mențiunea că spre seară intră în vigoare, simultan, și avertizări de vijelii și grindină.

În București, temperaturile maxime vor ajunge sâmbătă și duminică la 38 de grade, iar sâmbătă după-amiaza sunt condiții pentru fenomene asociate instabilității atmosferice, potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emisă de ANM.

Duminică, va fi din nou canicula în cea mai mare parte a țării.

În sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare, avertizează meteorologii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de caniculă în sudul țării pentru toată ziua de sâmbătă, 31 iulie.

”(…) în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade”, se arată în avertizarea ANM.

În același timp, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă pentru estul, centrul și vestul țării.

În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, mai spun meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri