Caută
Close this search box.

Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară: Varianta Delta creează o situație fragilă si periculoasă. Vă rog pe toți și mai ales pe cei tineri să vă vaccinați!

Stella Kyriakides

Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides se află în România și a însoțit-o pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, în județul Dâmbovița, la un centru de vaccinare. Oficialul european vrea sa afle care e situația imunizării în țara noastră, devenită codaşă din fruntaşă la vaccinare.

Din fruntea clasamentului European, România a ajuns pe ultimele locuri la imunizarea în masă a populației. În mediul rural, ritmul de vaccinare stagnează. În comună dâmbovițeană Petrești s-au vaccinat azi câteva zeci de persoane.
Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară e în România și a mers la acest centru împreună cu ministrul Sănătății, Iona Mihăilă, pentru a îi încuraja pe oameni să se vaccineze.

Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides: Trebuie să facem mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta creează o situaţie fragilă si periculoasă. Vă rog pe toți și mai ales pe cei tineri, care socializează mai mult, să vă vaccinați!

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății: Vrem să încurajăm medicii de familie autoritățile locale și preoții să îi încurajeze să se vaccineze. Avem în lucru o ordonanță prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare e care îl oferă la domiciliu un tarif mai mare, pentru a facilita vaccinare la domiciliu pentru persoanele bolnave

Protopop Valeriu Gheorghe: Biserica a susținut susține liberul arbitru, posibilitatea fiecăruia de a alege, biserica saluta știința și se bucura de descoperirile benefice pentru fiecare, ne bucuram de apariția vaccinurilor, recomandam vaccinare după foarte bună informare din surse sigure, după un dialog cu medicul de familie.

Rata de vaccinare în România se apropie de 30 de procente, în condițiile în care media europeană trece de 50 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri