Caută
Close this search box.

Concurenţa a autorizat tranzacţia prin care BERD preia o parte din capitalul social al Vestmoldtransgaz SRL

vestmoldtransgaz

Consiliul Concurenţei a aprobat operaţiunea prin care Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) preia o parte din capitalul social al companiei Vestmoldtransgaz SRL.

În urma acestei tranzacţii, Vestmoldtransgaz SRL va fi deţinută de Eurotransgaz SRL şi BERD. Consiliul Concurenţei a apreciat că ”această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească”.

Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat operaţiunea prin care BERD preia o parte din capitalul social al companiei Vestmoldtransgaz SRL.

”Eurotransgaz SRL, companie constituită în Republica Moldova, este deţinută de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA. Eurotransgaz SRL desfăşoară activităţi de producere, stocare, transport, distribuţie şi furnizare a gazelor naturale, transport prin conducte, depozitări, precum şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

BERD a fost fondată cu scopul de a sprijini tranziţia către economia de piaţă şi promovarea iniţiativei private şi a spiritului antreprenorial în ţările în care este activă”, arată Consiliul Concurenţei într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri