Caută
Close this search box.

Coronavirus: Numărul infectărilor a depăşit pragul de 50.000 pentru a treia zi consecutiv în Statele Unite

coronavirus

Numărul cazurilor zilnice de coronavirus în Statele Unite a depăşit pragul de 50.000 pentru cea de-a treia zi consecutiv, informează DPA.

Miercuri au fost raportate 52.032 de cazuri noi, totalul pe plan naţional ajungând la 34.226.889, potrivit celor mai recente date de la Universitatea Johns Hopkins.

Media pe şapte zile a infectărilor zilnice în Statele Unite a atins cel mai înalt nivel – 41.310 – după data de 8 mai. Odată cu cele 333 de decese raportate în aceeaşi zi, bilanţul morţilor de COVID-19 în Statele Unite a urcat la 609.862.

Cele mai multe dintre cazuri au fost raportate în Florida – 8.988 -, unde s-au înregistrat şi cele mai multe decese asociate COVID-19 – 58.

Cu 8.640 de noi infectări raportate miercuri, California este în continuare cel mai grav afectat stat, cu un total de 3.874.959 de cazuri. Bilanţul deceselor asociate COVID-19 se ridică la 64.157 de persoane în acest stat.

Un total de 29.458.403 de americani s-au vindecat după ce au contractat boala.

Circa 339.102.867 de doze de vaccin au fost administrate până în prezent pe plan naţional, iar 186.819.440 de persoane au primit cel puţin o doză, în timp ce 161,9 milioane de persoane, echivalentul a 48,8% din populaţia Statelor Unite, este inoculată complet, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Circa 79,5% dintre persoanele peste 65 de ani au primit ambele doze dintr-un vaccin anti-COVID-19.

Secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki, a spus că biroul său va oferi notificări referitoare la orice oficial de la Casa Albă testat pozitiv la COVID-19 şi despre care personalul medical de la Casa Albă consideră că a avut contact apropiat cu preşedintele, vicepreşedintele, Prima Doamnă sau al Doilea Domn, titulatură care se referă la Doug Emhoff, soţul vicepreşedintei SUA, Kamala Harris.

Psaki a subliniat totodată că nu a existat nicio situaţie în care preşedintelui să i se fi solicitat să-şi schimbe comportamentul sau să intre în autoizolare din cauza unui contact apropiat cu o persoană testată pozitiv la COVID-19.

Secretara de presă a făcut această clarificare după ce un oficial de la Casa Albă a fost testat pozitiv la coronavirus.

”Am primit la Casa Albă un email din partea echipei noastre de protocol pentru COVID-19 prin care suntem informaţi că procedura oficială prevede că dacă cineva este în contact apropiat cu un înalt demnitar şi este testat pozitiv la COVID-19, cazul său va fi dezvăluit presei, însoţit de orice detaliu relevant, şi vom da publicităţii numele angajatului respectiv, dacă acesta este de acord”, a precizat aceasta pentru reporterii aflaţi la bordul Air Force One aflată în drum spre Cincinnati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri