Caută
Close this search box.

Eduard Novak, despre refuzul participării la Jocurile Olimpice: Să vedem dacă jucătoarele de tenis sunt datoare

eduard novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în perioada următoare Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) trebuie să facă o evaluare clară privind finanţarea jucătoarelor de tenis din ultimii ani pentru a se stabili clar dacă acestea sunt datoare sau nu, ţinând cont că refuză participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

El a menţionat că Federaţia Română de Tenis nu poate motiva refuzul jucătoarelor prin accidentări atât timp cât ele participă la turneele din circuitul WTA.

Declaraţiile mele despre tenis au fost strict legate de neparticiparea sportivelor la Jocurile Olimpice. Nu se poate ca o federaţie să declare că motivul neparticipării este accidentarea când aceste sportive joacă la Wimbledon. Tehnic putem să vorbim despre orice legat de finanţarea COSR şi apoi către Federaţia Română de Tenis. Această federaţie este adevărat, nu a fost finanţată 4 ani de MTS pentru că a avut probleme juridice destul de importante. Dar COSR a finanţat şi atunci COSR trebuie să facă o evaluare clară şi să aducă o decizie în acest sens dacă aceşti sportivi sunt datori sau nu. Pentru că aceste finanţări au fost făcute strict pe nişte proiecte foarte importante„, a spus acesta.

Referitor la declaraţia lui Ion Ţiriac, conform căreia ministrul „este lefter, n-are doi lei în buzunar”, Eduard Novak a afirmat: ”Referitor la persoana mea, pot să spun că mama m-a învăţat un singur lucru, să respect bătrânii, oamenii în vârstă. Aşa că eu nu pot să comentez mai mult”.

Ministrul a precizat că le aşteaptă la minister pe jucătoarele care au refuzat să participe în proba de simplu de la Jocurile Olimpice. ”Nu am vorbit cu jucătoarele pentru că nu sunt în ţară, joacă la competiţii şi nu am reuşit. Dar când vor veni în ţară le aştept cu mare plăcere la minister„, a menţionat Eduard Novak.

Citește și: Artmark organizează prima licitaţie de artă românească cu plata în criptomonedă

Întrebat când va achita MTS cele 5-6 milioane de euro, reprezentând finanţarea pe ultimii 4 ani a Federaţiei Română de Tenis, pe care FRT susţine că o are de primit în urma unei decizii definitive a instanţei de judecată, Eduard Novak a răspuns: „Trebuie să vedem despre ce este vorba pentru că la mine încă nu a ajuns acest lucru, că noi suntem datori 5-6 milioane către Federaţia Română de Tenis. Dacă ar fi fost aşa ceva, cred că şi executorul ar fi fost deja la uşa noastră. Aşa că nu ştiu dacă există aşa ceva. Însă verificăm şi vom şti exact„.

Săptămâna trecută, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a arătat nemulţumit de faptul că mai multe jucătoare române de tenis au refuzat să participe în proba de simplu la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august). România va fi reprezentată la tenis doar în proba de dublu feminin de perechea formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri