Caută
Close this search box.

Eduard Novak, mojicie, după criticile lui Ion Ţiriac: Mama m-a învăţat că trebuie să respecţi bătrânii

eduard novak

Ministerul Tinereruui şi Sportului, Eduard Novac a răspuns la criticile formulate de omul de afaceri Ion Ţiriac, fost preşedinte al FR Tenis, spunând că mama l-a învăţat că trebuie să respecte bătrânii.

Ţiriac a spus că MTS nu poate tăia finanţarea tenisului, deoarece aceasta nu există. El i-a cerut ministrului să deblocheze suma de şase milioane de lei pe care o daorează federaţiei.

„M-a întrebat un domn de care n-am auzit în viaţa mea, dar care am înţeles că va fi înlocuit de la MTS. Ce finanţare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui e lefter, n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani comitetului, comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la Fed Cup. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern şi să spună că are de dat şase milioane la FRT, că e o decizie executorie”, a spus, luni, Ion Ţiriac despre Novak, care a ameninţat cu tăierea finanţării FR Tenis din cauza neparticipării jucătoarelor române în proba olimpică de simplu.

În replică, Novak a negat orice datorie a MTS-ului către FR Tenis.

„Referitor la tenis şi tehnic vorbind, declaraţiile mele au fost pe neparticiparea sportivelor la Jocurile Olimpice. Nu poate o federaţie să declare că motivul neparticipării este accidentarea, când aceste sportive joacă acum la Wimbledon.

Putem să vorbim tehnic orice legat de finanţarea MTS-ului, de finanţarea COSR-ului către această federaţie. Această federaţie nu a fost finanţată patru ani de către MTS, a avut probleme destul de importate, juridice, dar COSR a finanţat şi COSR-ul trebuie să facă o evaluare clară şi să aducă o decizie în acest sens, dacă aceşti sportivi sunt datori sau nu, că aceste finanţări au fost strict pe nişte proiecte foarte importante.

Referitor la persoana mea, mama m-a învăţat un singur lucrur, trebuie să respecţi bătrânii, trebuie să respecţi oameni în vârstă, aşa că eu pe această temă nu pot să comentez mai mult. (n.r. – despre banii solictaţi de FRT) Trebuie să vedem despre ce e vorba, pentru că încă la mine nu a ajuns acest lucru, ca noi să fim datori cu 5-6 milioane de lei pentru tenis.

Dacă ar fi fost aşa ceva, cred că şi executorul ar fi fost la uşa noastră. Dar nu ştiu dacă există aşa ceva. Verificăm şi o să ştim exact”, a declarat Novak.

Întrebat dacă a vorbit cu jucătoarele de tenis pentru a afla motivul neparticipării la JO de la Tokyo, el a răspuns: „Nu, că nu sunt în ţară, joacă la competiţie, încă nu am reuşit acest lucru, dar cu siguranţă când vor fi în ţară le aştept cu mare plăcere la minister.”

Novak a mai spus că ministerul analizează cererea echipei FCSB de a juca pe Stadionul Arcul de Triumf, iar acest lucru va fi posibil dacă este loc.

„Mai avem şi alte cereri. Avem şi cerere a Rapidului, chair acum lucrăm la calendarul competiţional pe Arcul de Triumf şi în curând o să facem public calendarul de evenimente. Dar dacă cu siguranţă este loc, sunt bine veniţi. Chiar ieri s-a discutat pe calendar şi zilele acestea avem rezoluţia şi dacă este liber, cu siguranţă se joacă”, a precizat ministrul.

Despre Euro-20, Novak a spus că organizarea din România a fost un succes: „Ne-am ales cu o competiţie frumoasă, financiar nu ţin eu contabilitatea, nici la FRF, nici la UEFA. Noi am fost partenerii care am ajutat, am fost un fel de <big brother> care am stat în spate şi am ajutat cu orcie ca să-şi poată organiza evenimentul. Mi-aş fi dorit ca echipa naţională să joace la acest eveniment şi aşa ar fi fost perfect. Dar am organizat, a ieşit foarte frumos şi haideţi să vedem în viitor ce putem să mai facem.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri