Caută
Close this search box.

EMOȚIONANT! Ce a făcut un copil ca să-și poată salva cățelul bolnav de parvoviroză

Se spune că un câine este cle mai bun prieten al omului și acest lucru l-a demonstrate și un băiat în vârstă de opt ani, care a făcut tot ce i-a stat în putință ca să-și salveze patrupedul.

Aceasta este emoționanta poveste a unui copil pe nume Bryson Kliemann, din Virginia (Statele Unite ale Americii). Puștiul în vârstă de opt ani a reușit să impresioneze oameni din întreaga lume cu eforturile pe care le-a depus ca să își salveze tovarășul de joacă, un pui de cățel bolnav.

Timp de mai mulți ani, băiatul și-a dorit din toată inima să primească un cățel. Împreună cu părinții lui, cel mic a vizitat un adăpost pentru animale, lucru ce l-a lăsat în lacrimi. Văzând cât de mult vrea un câine, părinții au decis să îi îndeplinească dorința. Familia l-a adoptat atunci pe Bruce, o corcitură de Labrador negru, în vârstă de doar patru luni.

Bryson și Bruce au devenit instant prieteni inseparabili. Mâncau împreună, se jucau împreună, ba chiar dormeau împreună. Zi după zi, toată lumea s-a convins cât de mare este iubirea și atașamentul dintre cei doi. Totuși, după ceva vreme, energia uriașă a puiul de cățel a dispărut, acesta dând semne că nu își mai dorește atât de mult să se joace. După doar câteva zile, câinele abia dacă mai putea să iasă din culcușul său și a stăpânii au observat că a început să slăbească.

Îngrijorat, copilul și-a dus cățelul la veterinar și, după un consult amănunțit, doctoral a anunțat că patrupedul are parvoviroză, o boală specifică puilor de câine ce nu au fost încă vaccinați. În foarte multe dintre cazuri, animalele mor după câteva zile de suferință.

Totuși, băiețelul a decis să facă tot ce îi stă în putere ca să-și salveze tovarășul de joacă. Și fiindcă tratamentul pentru parvoviroză este extrem de scumpă și trebuie administrat cât mai repede cu putință, copilul n-a stat pe gânduri, ci a început să se gândească la cum ar putea face rost de șapte sute de dolari.

Ca orice copil de vârsta lui, acesta era pasionat de cardurile Pokemon, pe care le colecționa cu multă plăcere. Realizând că aceasta este singura lui avere, băiatul și-a instalat un fel de stand și și-a scos la vânzare mult iubita sa colecție de carduri Pokemon. La început au venit câțiva vecini, apoi au început să apară din ce în ce mai mulți oameni, dornici să doneze pentru salvarea câinelui. Apoi, părinții au dechis o pagină online pentru cei care doresc să îl ajute pe cel mic. Mișcați până la lacrimi de dorința puștiului de a-și salva prietenul, oamenii au donat și astfel s-a strâns suma de 27.000 de dolari. Unele companii locale au organizat evenimente caritabile pentru a-l ajuta pe puști.

Și fiindcă veștile circulă rapid, chiar și cei de la compania Pokemon din Seattle au auzit de toată această poveste. Drept cadou, băiatul a primit o colecție specială de carduri extrem de rare, alături de un bilet emoționant.

„Bună Bryson, am fost inspirați de povestea ta cu vândutul cardurilor ca să-ți salvezi câinele, primește aceste carduri de la noi. Am vrut să te ajutăm să nu îți pierzi colecția pe care ai vândut-o”, au transmis cei de la companie, potrivit celor de la yourtango.com.

Și povestea nu s-a terminat aici. Câinele Bruce a primit tratament, s-a făcut bine și astăzi se bucură de o viață frumoasă alături de băiețel. Restul banilor au fost donați către o asociație ce se ocupă de îngrijirea animalelor bolnave din Southwest Virginia. A fost dorința puștiului ca restul donațiilor, undeva la peste 20.000 de dolari, să fie folosiți pentru a ajuta și alte familii care au câini bolnavi, dar pe care nu și-I permit să-i trateze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri