Caută
Close this search box.

Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari, trei oameni răniți. Tanczos Barna: Impactul asupra mediului poate fi major

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Din primele informații, trei persoane au fost rănite. Pericolul de poluare a fost transmis prin RO-Alert.

Ministrul Mediului a declarat că impactul asupra mediului poate fi major.

Update Trei persoane au fost rănite în urma exploziei produse vineri la Rafinăria Petromidia, două dintre ele suferind arsuri, arată bilanţul actualizat al evenimentului comunicat de IGSU.

În zonă este aşteptat să ajungă şi elicopterul SMURD.

Potrivit sursei citate, incendiul se manifestă la o instalaţie de transport petrolier, iar în acest moment salvatorii acţionează pentru închiderea robineţilor şi întreruperea alimentării cu combustibil.

De asemenea, a fost dispusă suplimentarea rezervei de substanţă de stingere cu câte 2.000 litri de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă Călăraşi, Tulcea, Ilfov, Galaţi şi Vrancea.

La fața locului au fost trimise suplimentar echipaje de intervenție, potrivit Digi24.

Astfel, de la ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere de la ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere, de la ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere, iar de la ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Impactul asupra mediului poate fi major, a declarat ministrul mediului Tanczos Barna.

Din primele evaluări ale ANM norul de fum se deplasează spre mare, nu spre țărm, a adăugat minstrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri