Caută
Close this search box.

Facebook întreabă utilizatorii dacă prietenii lor devin extremiști

facebook

Facebook a început să testeze o nouă aplicație de alertă, prin care își întreabă utilizatorii dacă prietenii lor devin extremiști, stârnind îngrijorări în rândul conservatorilor americani, scrie AFP.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone, a explicat pe Twitter că este vorba despre o inițiativă a rețelei sociale, care vizează combaterea extremismului violent.

Potrivit Facebook, funcțiile „Redirect Inițiative” vizează să orienteze persoanele care folosesc termeni de căutare legați de ură sau violență către resurse sau grupuri de educație sau conștientizare.

Astfel, potrivit Facebook, cercetările legate de supremația albilor în Statele Unite sunt îndreptate către grupul Life After Hate, care are ca scop să ajute oamenii să părăsească grupurile de extremă dreaptă.

Capturile de alerte distribuite pe Twitter arată mesaje care îi întreabă pe utilizatori dacă sunt îngrijorați de faptul că cineva pe care îl cunosc va deveni extremist sau dacă au fost ei înșiși expuși la conținuturi extremiste.

Ei au posibilitatea de a accesa un link prin care să primească ajutor sau să închidă fereastră.

„Sunt foarte îngrijorat de faptul că unii tehnocrați de stânga creează un mediu orwellian, în care oamenii sunt în mod arbitrar reduși la tăcere sau interziși”, a spus Nicholas Freitas, un republican din Virginia, care a distribuit una dintre aceste alerte Facebook, pe Twitter.

Facebook și alte platforme online fac obiectul presiunilor pentru a pune capăt distribuirii de informații false, care pot duce la violenţe.

Rețeaua de socializare și-a întărit instrumentele automate pentru a ajuta moderatorii grupurilor care se străduiesc să mențină schimburile civilizate. Acestea verifică în grupuri ceea ce se publică și fluxurile de știri care încalcă regulile platformei, în ceea ce privește conținutul acceptabil.

În iunie, Facebook l-a suspendat pe fostul președinte american Donald Trump pentru doi ani, pentru că i-a încurajat pe susținătorii săi, în atacul de la Capitoliu, pe 6 ianuarie, la Washington.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri